Giải Tiếng anh Unit 5 lớp 11 Speaking (trang 56, 57) - Global success

Match the activities (1 - 3) with their possible effects on the environment (a - f) (Nối các hoạt động (1 - 3) với các tác động có thể có của chúng đối với môi trường (a - f)

Tiếng Anh 11 Unit 5 Speaking (trang 56, 57) | Tiếng Anh 11 Global Success

a. When burnt, fossil fuels release greenhouse gases, trapping heat in the atmosphere.

b. When eating, these animals produce a lot of methane. This gas is responsible for nearly one-third of current global warming.

c. Trees use CO2 to grow, so when they are cut down or burnt, the CO2 in the air increase.

d. Carbon from fossil fuels combines with oxygen in the air to form large amounts of CO2.

e. Forests store carbon in the trees and soil, and help reduce the global temperature.

f. Forests are cut down to make space for farm animals.

Use the sentences in the box to complete the conversation. Then practise it in pairs. (Sử dụng các câu trong khung để hoàn thành đoạn hội thoại. Sau đó thực hành nó theo cặp)

Tiếng Anh 11 Unit 5 Speaking (trang 56, 57) | Tiếng Anh 11 Global Success

Mark: Mai, which human activity is the main cause of global warming?

Mai: (1) ________ .

Mark: Why do you think so?

Mai: (2) _________. (3) _______. Trees use CO2 to grow, so when they are cut down or burnt, CO2 in the air increases.

Mark: I see.

Mai: (4) _________. Forests store carbon in the trees and soil, and help reduce the global temperature. That’s why I think cutting down or burning forests is the most serious problem.

Work in pairs. Talk about the other human activities that contribute to global warming. Use the ideas in 1, the model and the tips in 2 to help you (Làm việc theo cặp. Nói về các hoạt động khác của con người góp phần vào sự nóng lên toàn cầu. Sử dụng ý tưởng trong phần 1, mô hình và mẹo trong phần 2 để giúp bạn)

Work in groups. Decide which human activity contributes to global warming the most. Report to the whole class (Làm việc nhóm. Quyết định hoạt động nào của con người góp phần vào sự nóng lên toàn cầu nhiều nhất. Báo cáo với cả lớp)